AP Vojvodina za unapređivanje poljoprivrednog zemljišta obezbedila 350 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu pet konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Autonomna Pokrajina Vojvodina

Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

„Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo broj ugovora i korisnika sredstava po ovim konkursima, ali i stepen efikasnosti.

Pokrajinska vlada uložila je više od 30 milijardi dinara u poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i konkurse od jula 2016. godine do danas, jer smo uspeli da reorganizujemo javne finansije koje su bile u lošem stanju a koje smo zatekli kada sam došao na čelo Pokrajinske vlade“, izjavio je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja obezbedila 694 miliona dinara.

„Kanalska mreža je veoma skup sistem, koji zahteva kontinuitet ulaganja. Zajedno sa Nacionalnim fondovima uložili smo sedam milijardi dinara u rekonstrukciju kanalske mreže i završili radove na 14 lokacija. I ove godine nastavljamo s tim poslom“, istakao je predsednik Mirović.

Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa i Egipta, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

„Ovim sredstvima obezbedićemo i opremanje poljočuvarske službe i nabavku opremu za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čime se doprinosi zaštiti i unapređivanju voća i zemljišta.“, izjavio je sekretar dr Vuk Radojević.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti