Anketa o klimatskim promenama

logo

Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda pozvao je građane da popune upitnik o klimatskim promenama, saopšteno je iz grada Beograda.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine gospodin Goran Trivan izjavio je da je oblast klimatskih promena veoma osetljivo pitanje koje se tiče svih, kao i da je anketa važna kako bi se procenilo koliko građani znaju o klimatskim promenama i koliko su spremni da se uključe. On je dodao da će se nastaviti sa sprovođenjem mera iz akcionog plana adaptacije, ali će se planirati i nove mere adaptacije u skladu sa raspoloživim kapacitetima i sredstvima u 2016. godini.

Kako je navedeno u saopštenju grada Beograda, rezultati istraživanja će pomoći da se kratkoročne i dugoročne mere koje su predviđene u Akcionom planu za adaptaciju na klimatske promene sa procenom ranjivosti primene efikasnije i uz veće učešće građana.

Podsetimo, Akcioni plan adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti grada Beograda usvojen je krajem oktobra 2015. godine. Plan je izrađen u okviru projekta „Adaptacija na klimatske promene na području grada Balkana“ koji je finansiran od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i relevantnih institucija. Projekat ima za cilj da se mehanizmi adaptacije na klimatske promene integrišu u procese upravljanja gradovima i urbano planiranje.

Anketu možete popuniti na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: klimatskepromenebeograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti