Akcija zajedničkog mapiranja i uništavanja ambrozije u Beogradu

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da se jave ukoliko žele da učestvuju u saoorganizovanom uništavanju ove opasne biljke na čiji polen je alergičan veliki broj ljudi. Ambrozija cveta sredinom avgusta i nakon toga njen polen naći će se u vazduhu koji udišemo i za mnoge sugrađane to će značiti početak jako neprijatnog perioda u kome ne mogu da dišu i normalno spavaju, u kome su crvenilo očiju i sluzokože, kao i kijanje i svrab prisutni nedeljama.

Foto: Ne davimo Beograd

Svi zainteresovani mogu se javiti na linku: FORMULAR.

Nakon zajedničkog mapiranja mesta na kojima je ambrozija primećena, organizacija će biti u skladu sa interesovanjem građana za uništavanje ove opasne biljke.

O problemu građana sa ambrozijom inicijativa Ne davimo Beograd pisala je više puta i u kolumni Naš grad koja jednom nedeljno izlazi u dnevnom listu Danas, a koju pišu članovi i prijatelji inicijative Ne davimo Beograd.

U tekstu Radomira Lazovića još iz 2018. godine „Šta ćemo sa ambrozijom?“ možete saznati više o tome kakve probleme izaziva ova biljka? Koliko je opasna i kakvu sve štetu pravi? Koliko građana pati od alergije na njen polen? Kako se kontroliše i zašto svake godine Grad Beograd dozvoli da uprkos izdvojenim sredstvima i programu njenog suzbijanja ogroman broj građana mora prolaziti kroz iste tegobe i probleme?

Takođe, kao što je važno da znamo čemu je namenjen naš zajednički novac, sliven u gradski budžet, tako nas interesuje i transparentnost informacija, koja se dobija javno iznesenim odgovorima na nekoliko jednostavnih pitanja, koje je u skoro objavljenom tekstu “Vlast donosi planove, dok ambrozija nesmetano raste” postavila Jasmina Šuša.

Izvor: Ne davimo Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti