ABB pomaže u obezbeđivanju održive energije na 75. trci Formule E

Foto: ABB

ABB FIA Svetsko prvenstvo u Formuli E obeležio je svoju 75. trku kao glavni sponzor u Džakarti. 

Staza duga 2,37 kilometara, namenski je izgrađena, postavljena u senci zaliva Džakarta u severnom delu grada. Ima 18 okreta i dugačku, brzu startno-ciljnu stazu koja će dovesti do uzbudljivih trka na indonežanskoj vrućini.

ABB sarađuje sa indonežanskom državnom elektroenergetskom kompanijom PLN, na efikasnom, bezbednom i praktičnom snabdevanju električnom energijom iz geotermalne i hidroelektrane. 

Pročitajte još:

Karin Lepasoon, glavna direktorka za komunikaciju i održivost ABB-a, rekla je:

„Važno je imati na umu ovu prekretnicu održivosti naše 75. trke kao nacionalnog sponzora u najnaseljenijem gradu, u kom radimo da obezbedimo tehnologiju i rešenja koja pomažu u borbi protiv pitanja vezanih za klimatske promene. Ključne oblasti su elektrifikacija i energetska efikasnost – dve teme koje se savršeno uklapaju u seriju trka električnih motora, gde je efikasno upravljanje energijom ključ uspeha.”

Foto: ABB

ABB pruža rešenja koja doprinose tekućoj energetskoj tranziciji i donose značajno smanjenje emisije i uticaja na životnu sredinu u Džakarti i širom Indonezije. Primer za to je kompanijsko besprekidno napajanje (UPS) PoverVave33 koji je PLN koristio za samit G20 na Baliju prošle godine kako bi garantovao dostupnost električne energije sa malim otiskom.

ABB ove sezone preuzima ulogu zvaničnog partnera za punjenje. Kao lider na tržištu, ABB je do danas instalirao oko 400 punjača u Indoneziji i omogućio niz prvih ovakvih instaliranih punjača u zemlji, poput Južne DŽakarte gde je u jednoj stambenoj zgradi instaliran prvi elektropunjač.

Kao prvo na svetu potpuno električno FIA Svetsko prvenstvo i jedino sportsko sertifikovano neto nulta ugljenik takmičenje, trke u Formuli E donose dramatične trke u srce najpoznatijih gradova na svetu koji pružaju platformu za moto trke novog doba, od strane proizvođača automobila koje će ubrzati inovacije električnih vozila.

Izvor: ABB

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti