A2A prodaje svoje akcije Elektroprivrede Crne Gore, izgradnja drugog bloka TE Pljevlja pod znakom pitanja

FOTO: EPCG

Italijanska kompanija A2A pokrenula je postupak prodaje svojih akcija u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), saopštio je crnogorski premijer Duško Marković i dodao da nije primereno da u tome učestvuje Crna Gora.

– Mi ćemo čekati njihovu odluku kako bi se odredili oko toga da li je prihvatamo ili ćemo ući u otkup njihovih akcija po pravu preče kupovine – rekao je Marković i dodao da je taj proces u toku.

– Nema potrebe sada ni za kakvom vrstom spekulacija. Mi nismo u tom procesu, ali imamo kontakte sa predstavnicima A2A – kazao je Marković, piše portal Analitika.

Skupština Crne Gore je početkom marta usvojila aneks akcionarskog ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A o daljem upravljanju u EPCG. Aneks ugovora važi šest meseci, odnosno do 30. juna, s obzirom na to da je postojeći istekao krajem decembra 2016. godine.

Aneksom je kompaniji A2A, strateškom partneru u EPCG, data konačna prilika da se izjasni o nameri i daljem upravljanju u elektroenergetskoj kompaniji.

Na pitanje da li je definitivno jasno da će se ići u gradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja, Marković je odgovorio da je to razvojno opredeljenje Vlade kada je u pitanju energetski sektor.

– Još se vodi dijalog između mogućih investitora. Ne mogu u ovom trenutku reći kako će se to završiti, ali ono što je nesporno je da ne odustajemo od gradnje drugog bloka – zaključio je Marković.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti