„Dani energetike“ od 22. do 25. oktobra u Novom Sadu

Dani-energetike

Od 22. do 25. oktobra 2014. godine na Novosadskom sajmu biće održani „Dani energetike“ koji će biti posvećeni energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Prvi dan ove manifestacije biće posvećen promovisanju energetske efikasnosti i izgradnji energetski efikasnih objekata, a biće predstavljeni i solarni kolektori i toplotne pumpe.

Drugog dana će biti predstavljeno stanje u vojvođanskim toplanama i projekti budžetskih ustanova iz oblasti obnovljivih izvora energije. Osim toga, biće reči i o geotermalnoj energiji, kao i o savremenim informacionim sistemima za energetski menadžment.

Završnog dana ove manifestacije biće predstavljene zakonske obaveze koje je Republika Srbija preuzela da ispuni prema Evropskoj uniji, a biće prezentovani propisi otvaranja tržišta gasa kod nas.

Na „Danima energetike“ biće održana i prezentacija nacrta Akcionog plana u oblasti bioenergije na teritoriji AP Vojvodine čiji je cilj objedinjavanje saznanja o obavezama koje su propisale Ujedinjene nacije po pitanju globalnog zagrevanja i emisije ugljen dioksida.

Manifestaciju „Dani energetike“ organizuje Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti