Ministarstvo poljoprivrede i FAO počinju projekat protiv antimikrobne rezistencije

U toku su pregovori o zvaničnom otpočinjanju saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija FAO na projektu koji ima za cilj borbu protiv antimikrobne rezistencije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Anja Javor, šef Kabineta i pomoćnik ministra poljoprivrede za međunarodnu saradnju i evropske integracije i Živko Matijević, direktor Uprave za veterinu, sastali su se sa predstavnicima FAO, sa kojima su razgovarali o realizaciji pomenutog projekta čija je ukupna vrednost oko 120 hiljada dolara.

Na sastanku je zaključeno da će poboljšanje kontrole antimikrobne rezistencije u hrani, kao i nadzora nad izvozom, doprineti povećanju bezbednosti hrane.

Pročitajte još:

Učesnici su istakli da je prevencija antimikrobne rezistencije u poljoprivredi od suštinskog značaja za zdravlje ljudi i životinja, sigurnost hrane i održivi razvoj poljoprivrednog sektora.

Projekat će biti u potpunosti finansiran sredstvima FAO, a njegovim sprovođenjem Srbija usklađuje svoju politiku u ovoj oblasti sa Evropskom unijom.

Prilikom prethodnih susreta predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), pomenuti projekat istaknut je kao apsolutni prioritet u daljoj saradnji.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti