Vojvodina: Podrška projektima koje realizuju upravljači zaštićenih prirodnih dobara

Projekti koje realizuju upravljači zaštićenih prirodnih dobara na teritoriji AP Vojvodine, dobili su finansijsku podršku od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Ugovori ukupne vrednosti devet miliona dinara za 24 projekta, potpisani su sa korisnicima u Pokrajinskog vladi.

Tom prilikom, Nemanja Erceg, resorni sekretar, istakao je da se na ovaj način upravljačima pomaže da realizju svoje tekuće aktivnosti koje doprinise kako zaštiti biodiverziteta, unapređenju stanja zaštićenih područja, tako i njihovoj promociji.

Kako je naglasio, na konkursu su podjednako podržana zaštićena prirodna dobra prve kategorije koja su od nacionalnog značaja, kao i ona koja su od lokalnog značaja.

Pročitajte još:

Na teritoriji AP Vojvodine trenutno imamo 8,31 odsto područja pod zaštitom koja imaju svoje upravljače.

„Samo u prethodne dve godine Skupština AP Vojvodine je donela odluke kojima je proglašeno sedam područja za zaštićena prirodna dobra’’, naglasio je Erceg dodajući da je u pripremi proglašenje još nekoliko područja.

Sekretar je istakao važnost da se građanima, od najmlađih do najstarijih, i turistima približi sve što nam zaštićena područja nude, i da se podigne svest o tome da pored čuvara prirode, koji su tamo svaki dan, treba svi zajedno da brinemo o onome što nam priroda daje. On je dodao da će u narednom periodu akcenat biti i na kapitalnim ulaganjima.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti