Vojvodina: Rekonstrukcija i izgradnja postrojenja za vodu u pet opština

Foto-ilustracija: Unsplash (Manki Kim)

Projekti na rekonstrukciji postojećih postrojenja za snabdevanje vodom i tretman otpadnih voda, kao i na izgradnji kompletno novih instalacija, u ovom trenutku se realizuju u pet opština na teritoriji AP Vojvodine – Ada, Beočin, Odžaci, Temerin i Irig.

Radove finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, sa ukupno 3,9 milijardi dinara.

U toku su radovi na izgradnji fabrike vode – crpne stanice sa ugradnjom uređaja za kondicioniranje pijaće vode za naselja Ada i Mol.

Pored toga, realizuje se projekat na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih naselja sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara.

U Vrdniku, u opštini Irig, u toku su radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.

Pročitajte još:

Iz pokrajinskog budžeta finansira se dogradnja i rekonstrukcija postrojenja za pripremu vode za piće, kao i izgradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta ,,Staro Đurđevo’’ u opštini Temerin.

Prisećanja radi, kamen temeljac za izgradnju fabrike vode, čija će se površina protirati na oko 3.000 kvadratnih metara, položen je u februaru ove godine. Njena izgradnja započeta je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti