Vojvodina: dodela bespovratnih sredstava za upravljače zaštićenih područja

Foto-ilustracija: Pixabay (herbert2512)

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava radi finansiranja i sufinansiranja projekata za tekuća ulaganja, koja realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u roku 2024. godine.

Kako se navodi, opšti cilj jeste zaštita i očuvanje biodiverziteta kao i unapređenje stanja zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine. Specifični ciljevi javnog konkursa su dodela sredstava za projektne aktivnosti u koje spadaju aktivne mere zaštite prirode, sanacija i revitalizacija osetljivih ekosistema (močvare, vlažna staništa, slatine, peščare, stepe, šume), očuvanje i unapređenje stanja zaštićenih područja kroz jačanje kapaciteta upravljača, kao i promotivni sadržaji koji će doprineti razvoju ekoturizma.

Ukupan iznos planiranih sredstava za dodelu po javnom konkursu jeste 9.000.000 dinara, a obezbeđen je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2024. godinu.

Pročitajte još:

Pravo na učešće imaju upravljači zaštićenih područja: nacionalni park, specijalni rezervat prirode, predeo izuzetnih odlika, park prirode i zaštićeno stanište. Podnosilac prijave može da podnese jednu prijavu vezano za jedno zaštićeno područje na javni konkurs. Planirana sredstva za dodelu po projektu mogu da iznose minimalno 300.000, a maksimalno 1.000.000 dinara.

Rok za dostavljanje prijava je 29. avgust 2024. godine, a krajnji rok za izvršenje ugovorene obaveze je do 15. decembra 2024. godine.

Više o dokumentaciji koja je potrebna za prijavu, kriterijumima za dodelu sredstava i drugim potrebnim informacijama, pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti