Rezervisana sredstva za podršku kupovini 187 električnih vozila

Foto-ilustracija: Freepik (freepik)

Prema uredno pristiglim zahtevima u 2024. godini, za subvencionisanje električnih vozila je do sada rezervisano oko 107 miliona dinara, od ukupno opredeljenih 170 miliona dinara za podršku kupovini električnih vozila.

Prema rečima, Irene Vujović, ministarke zaštite životne sredine u tekućoj godini rezervisana su sredstva za podršku kupovini 187 električnih vozila.

Kako je dodala, to pokazuje da su građani, preduzetnici i pravna lica prepoznali ovu meru i da žele da pređu na ekološki prihvatljiv vid transporta.

,,Svi koji su zainteresovani za kupovinu električnog vozila, treba da znaju da je po Uredbi iz tekuće godine, na raspolaganju još 63 miliona dinara za subvencije’’, rekla je ministarka.

Ministarka Vujović je istakla da ova mera može biti dodatni impuls za domaću proizvodnju električnih vozila i podsticaj daljoj tražnji takozvanih ekoloških vozila.

Pročitajte još:

„Kada na tržištu bude dostupan novi model „fijat grande panda“, iz kragujevačke fabrike Stellantis, omogućićemo podršku i za ova vozila. Za električne automobile, prema ovogodišnjoj uredbi, predviđena je podrška u iznosu od 5.000 evra’’, rekla je Vujović.

Pravo na subvenciju za kupovinu električnog vozila mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a predviđena podrška iznosi od 250 evra do 5.000 evra, u zavisnosti od vrste vozila.

Zahtevi se podnose Ministarstvu dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. oktobra 2024. godine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti