Sanacija regionalnog kolektora u Staroj Pazovi

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U toku su radovi na sanaciji regionalnog kolektora u Staroj Pazovi, po čijem će završetku problem stanovnika te opštine i gradske opštine Zemun biti trajno rešen, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Kolektor se sanira po hitnom postupku jer nije dobro funkcionisao pa je usled pucanja dolazilo do izlivanja otpadnih voda.

“Želim posebno da zahvalim izvođačima radova koji su mi rekli da će sanacija naprslog kolektora biti završena pre roka, jer je ovaj projekat važan za građane Stare Pazove i Zemuna“, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović tokom obilaska radova.

Prema njenim rečima, paralelno sa početkom radova u Staroj Pazovi, očišćen je kanal Ladovača u naselju Busije, u Zemunu.

Pročitajte još:

„Zamoliću i građane da ne bacaju otpad u kanal, kako bi ostao čist što duže. Mi ćemo sa svoje strane, nastaviti da radimo na sanaciji kolektora, kako se otpadne vode ne bi izlivale u kanal u Busijama. Želim da zahvalim i predsednicima Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, kao i Gradske opštine Zemun Gavrilu Kovačeviću na inicijativi i upornosti  koje su pokazali. Ministarstvo koje vodim će uvek podržati dobre projekte, koji su u najboljem interesu građana“, rekla je Vujović.

Ona je navela i da Mistarstvo ima odličnu saradnju sa opštinom Stara Pazova, gde su već realizovani projekti pošumljavanja, a u naredne četiri godine u planu su i drugi zeleni projekti.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti