Novi kontejneri na kragujevačkim ulicama

U partnerskoj saradnji Javno komunalnog preduzeća Šumadija Кragujevac i kompanije Sekopak na 60 lokacija u Кragujevcu postavljeno je 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina.

Foto: Grad Kragujevac

Кontejneri su postavljeni u užem centru grada, delovima naselja Aerodrom, Erdoglija, Bagremar, Centralna radionica i Vašarište.

Prema rečima Nemanje Dimitrijevića, direktora ovog javnog preduzeća u planu je da se do kraja godine nabavi nova količina plastičnih i tako potpuno zamene stari žičani kontejneri.

„Cilj nam je da motivišemo sugrađane da razdavajaju otpad koji se dovozi u u reciklažni centar odakle se vrši obrada takve vrste otpada i prosleđuje ovlašćenim operaterima na dalje zbrinjavanje.

Ovo je samo početak pojačanja primarne selekcije otpada u Кragujevcu i u planu nam je da u narednom periodu nabavkom iz sopstvenih sredstava širimo lokacije na kojima ćemo postavljati ove kontejnere. Istovremeno će ići kampanja da se kontejneri upotrebljavaju na pravi način“, rekao je Dimitrijević i apelovao na građane da pravilno razdavaju otpad prema nameni kontejnera  za papir i karton, staklo i pet ambalažu, ističući pri tom da je to jedan od načina očuvanja životne sredine i eliminisanja nepravilnog odlaganja otpada.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti