50 godina rada JKP „Beogradske elektrane“

beogradske elektrane novosti.rs

JKP „Beogradske elektrane“ 22. decembra 2015. godine obeležilo je 50 godina rada.

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ gospodin Goran Aleksić izjavio je da je 1965. godine ozvaničen početak centralnog snabdevanja energijom, kao i da se ovo preduzeće, ali i čitava energetika grada Beograda razvijala veoma brzo. Dodao je da u narednim godinama JKP „Beogradske elektrane“ moraju da učvrste svoju poziciju lidera povećavajući energetsku efikasnost i sprovodeći mere racionalizacije i modernizacije.

Pomoćnik gradonačelnika grada Beograda gospodin Borko Milosavljević istakao je da je JKP „Beogradske elektrane“ primer preduzeća koje svoju delatnost obavlja na najkvalitetniji mogući način, što je i cilj Gradske uprave. Naveo je da ovo preduzeće posluje efikasno, a troškove svodi na minimum, što je doprinelo da postane jedno od najboljih u Beogradu.

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić izjavio je da JKP „Beogradske elektrane“ greju 21,5 miliona kvadrata, tačnije preko 310 hiljada stanova i oko 8 hiljada poslovnih objekata. On je dodao da je toplovodnom mrežom pokriveno oko 51 odsto površine grada, a da je cilj da se ceo sistem dalje širi i bude dostupan svima. Naveo je da će se uporedo sa razvojem sistema primenjivati nove tehnologije kao što je upotreba biomase, ali i da se očekuje da 2016. godine bude usvojena Strategija razvoja elektrana.

Povodom jubileja JKP „Beogradske elektrane“ posađeno je i 50 stabala na površini između Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ i dečjeg igrališta na Malom Kalemegdanu.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti