Preševo dobilo novi kamion za odnošenje smeća

presevoJavno-komunalno preduzeće “Moravica” iz Preševa dobilo je nedavno novi kamion za prikupljanje i odlaganje smeća vrednosti 70.000 evra čiju su nabavku finansirale Evropska unija i Vlada Švajcarske preko programa Evropski PROGRES. Tokom ceremonjie primopredaje ključeva kamiona, Izabel Perih, direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji istakla je da Srbija zbog efikasnosti i humanosti u zbrinjavanju izbeglica i migranata predstavlja primer u regionu.

Gospođa Perih je istakla da deo pomoći treba da bude usmeren na lokalnu zajednicu te da će kamion za odnošenje smeća pomoći da se unaprede sanitarni i higijenski uslovi za zbrinjavanje izbeglica i migranata, ali i sveukupno efikasnijem upravljanju otpadom u opštini.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji i Vladi Švajcarske jer su prve prepoznale potrebe lokalnih samouprava . “Donacija kamiona za odnošenje smeća je izuzetno važna za opštinu jer će nam pomoći da održavamo zadovoljavajući nivo čistoće u opštini i Prihvatnom centru”, rekao je Mustafa.

http://www.europeanprogres.org

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti