Zoran Radojičić: Moskva kao uzor za ekološki način osvetljenja grada

Tokom posete ruskog predsednika bilo puno važnih susreta i Grad Beograd potpisao je sporazum sa kompanijom „BOOS LAJTING GRUP” koja se bavi rasvetom i osvetljenjem i koja je jedna od najvećih kompanija u toj oblasti uz Simens, Filips i važne kineske i japanske kompanije.

Foto: pixabay.com

– Potpisali smo sporazum da ćemo sa ovom kompanijom ubuduće raditi analizu, da će nas oni savetovati i da ćemo u perspektivi raditi na tom novom konceptu rasvete grada Beograda. To znači, sa jedne strane ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a s druge i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu prešli na taj način osvetljenja. Ova energetska efikasnost je deo koncepta smart sitija, rekao je dr Zoran Radojičić gostujući na TV Studio B, dodavši da se u razgovoru sa predstavnicima ove kompanije moglo čuti da Putin jako obraća pažnju na to kao i da, kada kosmonauti sleću na zemlju, imaju dva orijentira, jedan je Pariz, grad svetlosti, a drugi Moskva koja je u poslednje vreme postala svetla tačka zahvaljujući upravo ovoj kompaniji.

Gradonačelnik je posebno istakao da će se zajedno sa predstavnicima kompanije “BOOS LAJTING GRUP“ ubuduće baviti gradskom rasvetom, ali i fasadnom i dekorativnom rasvetom koja može značajno da unapredi i ulepša našu prestonicu.

– Takođe smo pričali i o tome da Hram Svetog Save treba da se osvetli na drugi način i značajno bolje nego što je sada i mislim da će, ako budemo realizovali taj projekat, to biti još jedan iskorak u turističkoj ponudi Beograda iako je ovo mesto zaista uvek posećeno, rekao je Radojičić.

Izbor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti