Zelena radionica ,,Od linearne ka cirkularnoj ekonomiji’’

Foto-ilustracija: Unsplash (Noah Buscher)

Kompanija No Waste Beograd u saradnji sa organizacijom EcoSerbia, organizuje zelenu radionicu ,,Od linearne ka cirkularnoj ekonomiji’’.

 

Obuka podrazumeva ovladavanje principima cirkularne ekonomije i održivog razvoja, povezivanje stručnjaka kroz zajednički rad i razmenu zelenih ideja. Sastoji se iz četiri bloka, interaktivnog je tipa i kao segment sadrži rešavanje studije slučaja.

 

Blok 1: Održivi razvoj & životna sredina – obuhvatiće ideje i ciljeve održivog razvoja, značaj životne sredine kroz vizuru održivog razvoja i temu zelene ekonomije.

 

Blok 2: Linearna VS cirkularna ekonomija – obuhvatiće prednosti i nedostatke LE, potencijale CE, zatim temu ekološkog otiska i obnovljive izvore energije.

 

Blok 3: 3R (reduce, reuse, recycle) – obuhvatiće proces i vrste reciklaže, zatim politike za promovisanje reciklaže i primere iz prakse.

 

Blok 4: Misli lokalno, deluj globalno – obuhvatiće kreiranje sopstvenog zelenog proizvoda i case study – Da li je XYZ zelena kompanija?

 

Idejni tvorac i predavač je Olga Gavrić, doktor nauka Ekonomskog fakulteta u Beogradu sa istraživačkim radovima na temu cirkularne ekonomije i zaštite životne sredine; trenutno angažovana u izvodjenju nastave i vežbi na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

 

Više informacija o prijavi na ,,Zelenu radionicu’’, pogledajte ovde.

 

Radionice će biti održana 13.5.2023. godine u 10h u Work Space One.

 

Izvor: EcoSerbia

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti