Završetak obilaznice oko Beograda poslednjeg dana marta

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Završetak radova na obilaznici oko Beograda očekuje se poslednjeg dana marta 2023. godine.

Sektor 6 obilaznice oko Beograda proteže se od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok u dužini oko 10 kilometara. Radovi se trenutno izvode na mostovima, tunelu Beli potok, petlji Bubanj Potok, lokalnom putu, kao i na glavnoj trasi.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova rekao je da je obilaznica oko Beograda najvažnija deonica zato što postojeći auto-put, kojim svake godine prođu milioni vozila koji tranzitiraju iz zapadne Evrope, prolazi kroz centar grada.

,,Moramo da omogućimo svim ljudima koji žive u Beogradu komfornu saobraćajnu komunikaciju, da ceo tranzit „pomerimo’’ iz centra grada, da oslobodimo „Gazelu’’ i uveren sam da ćemo to krajem marta i uraditi. Veliki radovi su u toku, veliki izazovi su iza nas i očekujem da u narednih 6 meseci završimo ove radove’’, istakao je ministar Momirović.

Šef projekta i predstavnik ,,JP Putevi Srbije’’ Aleksandar Kostadinović, istakao je da trenutno radi jedan sloj asfalta na glavnoj trasi Sektora 6 u zoni petlje Avala i dodao da je na Sektoru 6, 11 objekata, jedna velika petlja i tunel Beli potok.

Pre obilaska radova ministar Momirović održao je sastanak u kampu kineske kompanije „Power China” na kome se razgovaralo o aktuelnim temama koje su vezane za nastavak izgradnje Sektora 6 obilaznice oko Beograda.

Projekat Obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora čija je ukupna dužina 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti