Završen Green Montenegro International Film Fest

Foto: greenmontenegro.me

U Crnoj Gori je završen Green Montenegro International Film Fest, a gran pri za najbolje ostvarenje dobio je film „Plastični okean“ reditelja Krejga Lisona, u koprodukciji Velike Britanije i Hong Konga.

U festivalskoj kategoriji „Ekologija“ nagrada za najbolji film dodeljena je makedonskom filmu „Jezero jabuka“ u režiji Ljuba Stefanova i Tamare Kotevske. Drugo mesto pripalo je pakistanskom filmu „Pangolini u opasnosti“, reditelja Muhameda Ali Ijaza, dok je treće mesto zauzeo engleski film „Zelena je sjajna“, rediteljke Ketrin Dušen. Specijalna nagrada žirija za globalni akivizam i izuzetnu produkciju dodeljena je filmu „Pre poplave“ Fišera Stivensa iz SAD.

Prva nagrada u festivalskoj kategoriji „Ekologija duše“ dodeljena je ostvarenju „Beško“, reditelja Nedžada Begovića iz Sarajeva. Drugo mesto pripalo je filmu „Tok“ glumca i reditelja Milivoja Miša Obradovića, dok je treća nagrada pripala hrvatskom filmu „Mama, zašto plačeš“, rediteljke Vladimire Spindler.

Specijalna nagrada žirija za autentičan pogled na prirodu i ljude Crne Gore dodeljena je filmu „Crna Gora neograničeno otkrivanje sveta“ u režiji Kornelije Šulc. O najboljim ostvarenjima u kategoriji „Turističko-promotivni filmovi“ odlučivao je žiri studenata Fakulteta umetnosti sa UDG i doneo odluku da se nagrada za najbolji film dodeli ostvarenju „Alpski smisao života“, reditelja Džonasa Greberta iz Austrije. Drugo mesto osvojio je film „Azerbejdžan tour“, reditelja Fuada Gulijeva iz Azerbejdžana, dok je nagrada za treće mesto pripala filmu „Montenegro“ u produkciji NTO Crne Gore.

izvor: greenmontenegro.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti