Zavrni Rukave #10

Foto-ilustracija: Pixabay

Ekološki pokret „Eko straža“ pozvala je građane i organizacije da se 22. aprila u 12 časova, na Dan planete Zemlje, pridruže kampanji čišćenja Srbije pod nazivom „Zavrni rukave“.

Cilj akcije jeste da se za jedan dan, na što više lokacija u Srbiji, očisti što više smeća.

Najveća akcija čišćenja je bila pre dve godine, kada su prijavljene 54 lokacije u kojima je učestvovalo 2.500 ljudi u 30 različitih gradova i sela, a do sada je, kako je objavio pokret na svom Instagram nalogu, prijavljeno 38 lokacija. Organizacije i pojedinci se mogu prijaviti za akciju čišćenja ovde i navesti lokaciju koja će biti očišćena.

Potrebno je da volonteri dođu 22. aprila na prijavljenu lokaciju na vreme, ponesu dovoljno kesa za smeće, rukavica i organizuju grupu ljudi.

Pročitajte još:

Pre početka akcije treba slikati lokaciju, a nakon toga početi sa čišćenjem, posle čišćenja prijavljene lokacije potrebno je pozvati komunalnu službu i fotografisati lokaciju kako izgleda nakon akcije.

Kada je u pitanju lokacija, ona treba da bude pristupačna, da nema opasnog otpada niti lešina životinja, već samo otpad koji može dobrovoljom akcijom građana da se ukloni, a čiste se samo javne površine, ne i privatna svojina.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti