Zatvorena fabrika za preradu vode „Zabrežje“ zbog visoke koncentracije amonijaka

_vodovod_1 beograd.rs

Predsednik Skupštine grada Beograda gospodin Nikola Nikodijević i menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić obišli su 11. januara 2016. godine fabriku za preradu vode „Zabrežje“ u Obrenovcu, saopšteno je iz grada Beograda.

Gospodin Nikodijević je ovom prilikom istakao da postoji visoka koncentracija amonijaka u slivu Kolubare, zbog čega je obustavljen rad fabrike za preradu vode „Zabrežje“. Dodao je da skoro cela opština Obrenovac ima vodu, kao i da zdravlje građana nije bilo ugroženo. On je naveo i da će Gradski zavod za javno zdravlje vršiti intenzivnu kontrolu vode, a čim se budu stekli uslovi fabrika će ponovo početi sa radom.

Gospodin Vesić je izjavio da Obrenovac ima nezavisan vodovodni sistem. a istakao je i da je voda iz gradskog vodovoda Beograda kvalitetnija od flaširane.

Direktor fabrike „Zabrežje“ gospodin Ivan Ilić istakao je da je dozvoljena količina amonijaka u vodi 0,1 miligrama po litru, a u sirovoj vodi koncentracija je iznosila 0,78 miligrama po litru, zbog čega je i odlučeno da fabrika bude zatvorena.

Sandra jovićević

foto: beograd.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti