ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: Utvrđen predlog Liste rangiranja projekata civilnog društva za 2017.

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine preuzelo je nedavno od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine prava, obaveze i predmete za vršenje nadležnosti iz oblasti zaštite životne sredine.

Dalju konkursnu proceduru po Javnom konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2017. godini, koji je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo 24. maja 2017. godine, nastavlja da sprovodi novoformirano Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ministarstvo zaštite životne sredine dana 11. septembra 2017. godine objavljuje predlog Liste vrednovanja i rangiranja projekata.

Po navedenom konkursu pristiglo je 238 predloga projekata. Budući da ukupna sredstva koja su tražile organizacije civilnog društva (142.468.133,16 dinara) višestruko premašuju iznos opredeljen ovom konkursom (20.000.000,00 dinara), kroz dalji postupak će se delom traženih sredstva podržati što veći broj određenih projektnih aktivnosti organizacija civilnog društva.

Rok za podnošenje prigovora je pet dana od dana objavljivanja predloga Liste vrednovanja i rangiranja projekata. Prigovor se može izjaviti preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice Uprave za zajedničke poslove republičkih organa na adresu: Ministarstvo zaštite životne sredine, ul. Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „PRIGOVOR po Konkursu za projekte NVO 2017– životna sredina” .

Uvid u podnete prijave i priloženu dokumentaciju učesnici konkursa mogu izvršiti u roku od tri dana, počev od 12. septembra, u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, od 7:30 do 15:30 časova.

 Predlog liste može se preuzeti ovde.

Izvor: ekologija.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti