Započeto anketiranje o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu u opštini Pirot

energetska efikasnost

U ponedeljak 8. februara 2016. godine počela je prva faza projekta „Energetska efikasnost u zgradarstvu“, saopšteno je iz opštine Pirot.

Samostalni stručni saradnik za energetiku pri SO Pirot gospodin Bojan Ivković izjavio je da prva faza obuhvata anketiranje privatnih stambenih objekata u pojedinim delovima opštine Pirot, a anketa se vrši kako bi se došlo do informacija o strukturi stambenog fonda i precizno procenila energetske performanse postojećih objekata i sredstva potrebna za njihovu obnovu i povećanje energetske efikasnosti.

Anketiranje će trajati do 20. februara 2016. godine.

Podsetimo, krajem oktobra 2015. godine predsednik opštine Pirot gospodin Vladan Vasić potpisao je Memorandum o saradnji na poboljšanju energetske efikasnosti stambenih zgrada u Pirotu sa vođom tima projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) „Energetska efikasnost u zgradarstvu“ gospođom Renatom Šindlbek. Gospodin Vasić je ovom prilikom izjavio da je cilj saradnje izrada akcionog plana kojim će se sagledati stanje u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, a zatim će se uz pomoć različitih mera povećati ušteda energije.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti