Za bolje vodosnabdevanje i komunalne usluge u Preševu

Predstavnici  Ambasade Japana i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji predali su nedavno predsedniku opštine Preševo Šćiprim Arifiju tehničku dokumentaciju koja će omogućiti poboljšano vodosnabdevanje i kvalitetnije komunalne usluge za građane ove opštine. Nakon primopredaje Generalnog projekta vodosnabdevanja Preševa, svečano su otvorene nove prostorije Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Moravica“.

Na ovaj način je obeležen završetak jednogodišnjeg projekta, vrednog 130.000 američkih dolara, koji su finansirali UNDP u Srbiji i Vlada Japana, a koji je sproveden u saradnji sa opštinom Preševo, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS) i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Kvalitet rada i usluga JKP „Moravica“ unapređen je opremanjem novih prostorija u okviru zelene pijace, organizovanjem stručnog usavršavanja zaposlenih u JKP, nabavkom savremene telefonske centrale, uvođenjem računarske mreže i izradom softvera za automatizaciju izdavanja računa radi bolje naplate, kao i nabavkom 500 kontejnera za odlaganje čvrstog  otpada, motora i nove pumpe za vodovodnu stanicu za kvalitetno vodosnabdevanje.

Pored navedenog, u okviru projekta je pružena i pravna pomoć za izradu statuta i drugih strateških dokumenata i procedura preduzeća, izrađena je nova sistematizacija i opis radnih mesta i organizovano studijsko putovanje sa razmenom iskustava sa kolegama iz JKP Kladovo.

Izvor: rs.undp.org

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti