„WiCal“ sistem kontrole grejanja – rešenje za održive zgrade

caleffiItalijanska kompanija „Caleffi Hydronic Solutions“ sa predstavništvom u Srbiji („Caleffi Hidrotermika Srbija“) na nedavno završenom međunarodnom sajmu „Expocomfort“ u Milanu dobila je nagradu za pametni sistem kontrole grejanja „WiCal“ koji se zasniva na „EnOcean“ bežičnom standardu sa malom potrošnjom energije.

„WiCal“ se sastoji od centralne kontrolne jedinice serije 2011. koja omogućava bežično upravljanje elektronske glave serije 2105. za termostatske ventile.

Centralna kontrolna jedinica i elektronska glava imaju integrisanu „EnOcean“ bežičnu tehnologiju male potrošnje, omogućavajući bežičnu inteligentnu kontrolu grejanja za novoizgrađene ili objekte koji se adaptiraju. Linija proizvoda omogućava automatsko prilagođavanje toplote prema unapred definisanim parametrima i potrebama korisnika čime se štedi energija. Zbog bežičnog načina rada, komponente se mogu lako integrisati u sistem automatizacije zgrada, stvarajući veću fleksibilnost u planiranju i izvođenju sistema, kao i smanjenje potrošnje energije. Upotreba „EnOcean“ bežične tehnologije omogućava ostvarivanje uštede od čak 40 % u energiji i operativnim troškovima.

Ova kompanija je nedavno postala član saveza „EnOcean“, tačnije konzorcijuma kompanija iz oblasti zgradarstva koje promovišu razvoj inovativnih rešenja za održive zgrade.

Takođe, učestvovala je i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu obnovljivih izvora energije IERWE i THERM 2014 u Beogradu na kojem su predstavili svoju kompaniju i asortiman proizvoda.

S.J.
foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti