Vlada produžila odluku od zabrani izvoza evro-dizela

Foto-ilustracija: Pixabay (PublicDomainPictures)

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 21. jula donela izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana, imajući u vidu da i dalje traje energetska kriza na svetskom tržištu i mogućnost nastanka kritične nestašice ove robe, bitne za građane Srbije.

Odluka o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590 prvobitno je doneta 30. juna 2022. godine na sednici Vlade.

Tokom protekle nedelje cena za EVRO DIZEL iznosila je 218,00 dinara za jedan litar, a za EVRO PREMIJUM BMB 95 iznosila je 199,00 dinara za jedan litar. 

Nove najviše maloprodajne cene derivata nafte za narednih nedelju dana biće objavljene u toku dana.

Podsetimo, najviša maloprodajna cena derivata nafte utvrđena je na osnovu člana 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Službeni glasnik RS“, br. 32/22).

Takođe, u skladu sa članom 3 stav 5 navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti