Uskoro realizacija projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“

Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o zaključenju Ugovora o prosleđivanju kreditnih i grant sredstava za potrebe realizacije projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“ finansiranog iz kreditnog aranžmana zaključenog, 22. septembra 2017. godine, između Nemačke banke za razvoj (KfW) i Vlade Crne Gore, u iznosu od 35 miliona evra.

Tim povodom, Vlade Crne Gore je dala saglasnost na zaduženje Glavnom gradu Podgorica za kreditna sredstva obezbeđena iz aranžmana sa KfW bankom, i prihvatila Ugovor o prosleđivanju kreditnih i grant sredstava za potrebe realizacije projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“.

Predviđeno je da se Glavnom gradu Podgorica prenesu sredstva kreditnog aranžmana od 35 miliona evra od kojih će iznos od 26 miliona evra biti prenet bez obaveze vraćanja, dok će preostali iznos od 8.050.000 evra Glavni grad biti u obavezi da vrati Crnoj Gori.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 50,35 miliona evra i finansiraće se iz tri izvora: grant sredstava u iznosu od 10,15 miliona evra obezbeđena od strane Investicionog okvira za zapadni Balkan- WBIF; zajma od KfW banke u iznosu od 35 miliona evra i sopstvenih izvora Podgorice u iznosu oko 5,2 miliona.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti