Unapređen regulatorni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije

Foto: srbija.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se juče sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koji su ga informisali o tome da je u okviru te komore formiran Odbor za energetiku.

Predstavnici tog odbora su upoznali Antića sa glavnim ciljevima njegovog rada i naglasili da im je namera uspostavljanje konstruktivnog dijaloga sa svim relevantnim državnim institucijama, a u cilju unapređenja regulatornog okvira u oblasti energetike i njegove efikasne primene. Takođe, informisali su ministra o tome da su članovi Odbora i renomirane kompanije koje nisu iz SAD, poput Simensa, Šnajder elektrika, NIS-a, MK Fintel Vinda, Kontinental Vinda i drugih.

Antić je ocenio da su ciljevi novoformiranog odbora izuzetno važni i da će Ministarstvo rudarstva i energetike, u okviru svojih nadležnosti, ukazati neophodnu podršku kako bi se saradnja sa Odborom odvijala u interesu svih strana.

Ministar je takođe istakao da je Srbija unapredila regulatorni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, što predstavlja sigurnost za investiranje u ovim oblastima za kompanije koje se nalaze u članstvu Američke privredne komore u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti