Ulica Svetog Save u Srbobranu dobija novi drvored

 

Foto: Pixabay.com

U skladu sa projektom rekonstrukcije i uređenja ulice Svetog Save, koji se sprovodi u cilju dobijanja prostorno uređenije celine, potrebno je sprovesti niz pripremnih radnji kako bi se uspešno realizovao projekat uređenja drvoreda u navedenoj ulici, od mosta na Velikom bačkom kanalu do semafora na uglu ulica Svetog Save i Karađorđeve.

„Radovi će se izvoditi u skladu sa projektom za izvođenje „Projekat pejzažne arhitekture“ – Rekonstrukcija, koji je izradio „X GREEN Inženjering“ doo, Kornatska br. 2, Beograd, broj projekta PZI27/2017, od decembra 2017. godine.

Radovi su otpočeli 29. oktobra ove godine nakon završetka perioda vegetacije a rok za završetak radova je 45 radnih dana (radovi će se obavljati u skladu sa vremenskim uslovima, nepovoljni vremenski uslovi produžavaju rok trajanja radova).

Nakon uklanjanja drvoreda izvršiće se sadnja standardnih sadnica visokog i ujednačenog kvaliteta iz registrovanih rasadnika koji imaju odlike prve klase, i to sadnice koje su otporne na niske zimske temperature, aerozagađenja i podnose dobro orezivanje.

Novih 150 drvorednih sadnica biće posađeno u narednom periodu, koje će za razliku od prethodnog drvoreda biti iste vrste, a planirana je sadnja Carpinus betulus Fastigiata.

Vrši se sadnja Piramidalnog graba, radi se o kontejnerskoj sadnji gde je svaka sadnica visine od 4,5-5 metara“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika opštine Srbobran.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti