Ugrađen novi kotao u OŠ „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu

 

Foto: Milisav Pajević

Osnovna škola „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu dobila je početkom juna i drugi kotao za grejanje.

U njenom grejnom sistemu su inače dva kotla koja koriste ugalj kao energent.

Prošle godine, u decembru, zamenjen je jedan, koji se pokvario, a ovih dana zamenjen je i drugi kotao, odnosno montiran novi, tako da će zahvaljujući pravovremenoj investiciji ova škola mirno čekati sledeću grejnu sezonu.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji je obišao mesto radova, ističe da posle ove zamene sistema za grejanje u OŠ „Stevan Jakovljević“, sve gradske škole imaju praktično nove kotlove, od kojih su neki na gas, drugi koriste ugalj, tako da ne očekuje da u narednim grejnim sezonama bude bilo kakvih problema u gradskim osnovnim školama.

Kotlovi su u prethodnom periodu takođe zamenjeni i u seoskim školama i mnogim područnim jedinicama, tako da ni tu neće biti bitnih problema kakvih je bilo prošle i pretprošle godine u nekim školama zbog otkaza starih kotlova za grejanje.

U Paraćinu će ove godine početi rekonstrukcija nekoliko škola, u okviru projekta unapređenja energetske efikasnosti koji finansira Vlada Švajcarske uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja. To podrazumeva kompletnu obnovu najmanje jedne gradske škole (OŠ “Radoje Domanović”)  i nekoliko seoskih.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti