U toku RE+ 2023, najveći energetski događaj u Severnoj Americi

Foto: EP

U toku je energetski događaj RE+ 2023 čiji je domaćin Las Vegas, inače najveći takvog tipa u Severnoj Americi, koji okuplja profesionalce iz celog sveta.

RE+ razvijen je od strane vodećih nacionalnih organizacija za solarnu energiju Smart Electric Power Alliance (SEPA) i Solar Energy Industries Association (SEIA).

Ono po čemu se ističe, jeste što se sav prihod od događaja preusmerava nazad u industriju. Preciznije, prihod se koristi za finansiranje godišnjih istraživanja i obrazovanja koje obezbeđuju upravo SEPA i SEIA.

Ovaj događaj ima za cilj povezivanje profesionalaca iz različitih država širom sveta, kako bi se tržište solarne i druge čiste energije razvijalo, a na ovogodišnjem skupu prisustvuje preko 27.000 stručnjaka iz ove i srodnih oblasti.

Preko 1.300 kompanija ove godine ima izlaganja, gde ostalim učesnicima predstavljaju svoja znanja i nove tehnologije kao što su baterije i rešenja za skladištenje energije.

Foto: EP

Na RE+ konferenciji ove godine učestvuje i grupa ljudi iz Srbije, među kojima je i direktor kompanije MT-KOMEX, Miloš Kostić.

Poseta ovakvim događajima jedinstvena je prilika da se naši stručnjaci upoznaju sa inovacijama iz oblasti obnovljivih izvora energije, kako bi prikupljena znanja mogli da primene i u našoj zemlji.

Prisećanja radi, Srbija ima za cilj da do 2040. godine dostigne najmanje 40 odsto proizvedene energije iz obnovljivih izvora, što potvrđuje značaj učestvovanja na ovakvim događajima.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti