U toku izgradnja trafostanice na Autokomandi

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zajedno sa Miloradom Grčićem, v.d. direktora JP „Elektroprivrede Srbije”, radove na izgradnji trafostanice „Beograd 23” na Autokomandi.

Na ovom objektu u toku je ugradnja dva transformatora snage po 40 megavata kojima će se unaprediti napajanje Voždovca i Savskog venca električnom energijom, poboljšati snabdevanje u krugu od pet kilometara i obezbediti priključenje brojnih privrednih i stambenih objekata čija je izgradnja predviđena u neposrednoj blizini.

Siniša Mali je istakao da će objekat trafostanice biti od izuzetno velikog značaja za glavni grad Srbije. On je naglasio da ovakvi objekti predstavljaju ulaganje u budućnost gradske infrastrukture, a podsetio je i da je pre tri godine otvorena i trafostanica „Beograd 20” na Mirijevu.

Prvi čovek EPS-a Milorad Grčić ukazao je da je jedan od preduslova razvoja srpske ekonomije izgradnja neophodne infrastrukture. Snabdevanje električnom energijom je svakako jedan od osnovnih uslova, a trafostanica „Beograd 23” je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije na teritoriji grada Beograda. Beograd je pre tri godine prvi put u istoriji puštanjem u rad EMS-ove trafostanice „Beograd 20” na Mirijevu dobio dvosmerno napajanje, a sada EPS to nastavlja spuštanjem na niži naponski nivo.

Trafostanica „Beograd 23” je projekat vredan 900 miliona dinara i u ovom trenutku realizovan je u vrednosti od 650 miliona dinara, dok se završetak radova očekuje početkom septembra.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti