U planu povećanje energetske efikasnosti u sedam škola Sisačko-moslavačke županije

Foto: fzoeu.hr

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Dubravko Ponoš i župan Ivo Žinić potpisali su ugovore o sufinansiranju povećanja energetske efikasnosti sedam škola sa područja Sisačko-moslavačke županije. Za radove na energetskoj sanaciji škola u Novskoj, Glini, Topuskom, Lipovljanima, Gvozdu, Gori i Sunji, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurano je 20,1 miliona kuna.

Gospodin Ponoš je izjavio da ove projekte zajednički sprovode Ministarstvo građevinarstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i Sisačko-moslavačka županija. Ukupno je prema rezultatima poziva za energetsku sanaciju i korišćenje obnovljivih izvora energije u vaspitno-obrazovnim ustanovama prihvaćeno 223 projekata za koje je odobreno 348 miliona kuna bespovratnih EU sredstava.

Župan Žinić je dodao da je energetska sanacija ovih zgrada izuzetno važna, jer će podići nivo kvaliteta boravka dece i mladih u školama, ali i direktno uticati na smanjenje potrošnje energije i zagađenje okoline.

izvor: fzoeu.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti