U planu nova kreditna linija KfW banke za mala i srednja preduzeća

KfW1 pks.rs

U sredu 2. decembra 2015. godine u prostorijama Privredne komore Srbije održana je radionica „Potrebe sektora malih i srednjih preduzeća za kreditnim sredstvima“.

Rukovodilac Centra za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije gospodin Aleksandar Gračanac izjavio je da je veoma bitno da privrednici iznesu svoje stavove, mišljenja i potrebe u direktnim razgovorima sa predstavnicima KfW banke, kako bi nova kreditna linija odgovorila potrebama ovog sektora za unapređenje efikasnosti, profitabilnosti i konkurentnosti.

Direktor KfW banke u Srbiji gospodin Arne Gos govorio je o tri kreditna programa ove banke u Republici Srbiji – finansiranju opštinske infrastrukture, razvoj ruralnih oblasti i unapređenje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije. Istakao je da je od 2007. godine do danas KfW banka plasirala oko 500 miliona evra preko partnerskih banaka u Srbiji, a u planu je i pokretanje nove kreditne linije za mala i srednja preduzeća.

Radionica je organizovana u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, a organizatori su bili Privredna komora Srbije i Nemačka razvojna banka (KfW).

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti