U planu izgradnja HE „Buk Bijela“

henadrini.com visegrad

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić izjavio je da preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ daje izuzetan doprinos „Elektroprivredi Republike Srpske“ i njenom razvoju.

Kako je istakao, Vlada Republike Srpske uskoro će „Elektroprivredi Republike Srpske“ i HE „Višegrad“ dodeliti koncesiju za izgradnju HE „Buk Bijela“. Dodao je da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata u sektoru energetike u ovom delu Evrope, a da HE „Višegrad“ i „Elektroprivreda Republike Srpske“ imaju potrebne kapacitete za nejgovu realizaciju.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske gospođa Srebrenka Golić izjavila je da je HE „Višegrad“ važan segment razvoja regiona Podrinja, dok je „Elektroprivreda Republike Srpske“ veoma značajna za razvoj Republike Srpske. Dodala je da je HE „Višegrad“ za nove investicije predvidela 36 miliona KM, odnosno oko 18,4 miliona evra, od čega se čak 18 odsto odnosi na zaštitu životne sredine.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ gospodin Mile Lakić istakao je da je ovo preduzeće za 26 godina rada proizvelo 23.816GWh električne energije.

Sandra Jovićević

foto: henadrini.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti