U planu energetska sanacija OŠ u Kutjevu

Foto: glas-slavonije.hr

U osnovnoj školi „Zdenka Turkovića“ u Kutjevu u narednom periodu će biti povećana energetska efikasnost.

Kako je saopšteno, pomenuta osnovna škola se uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA, prijavila na pilot-projekat „Energetska obnova zgrada i korišćenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju delatnost vaspitanja i obrazovanja“, pa je prošle godine potpisan Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava sa predstavnicima Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i Ministarstva građevinarstva.

Ukupna vrednost projekta iznosi preko 900.000 kuna, od čega Fond za zaštitu životne sredine sufinansira 60 odsto, Evropski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva građevinarstva 30 odsto, a preostali iznos Požeško-slavonska županija kao osnivač škole.

U okviru projekta biće postavljena fasada, toplotna izolacija i zameniće se stolarija. Nakon izvedenih radova realizovaće se energetski pregled i izraditi energetski sertifikat. Energetskom sanacijom predviđa se ušteda od 52,36 odsto toplotne energije, pa će zgrada iz energetskog razreda D preći u energetski razred C.

izvor: glas-slavonije.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti