FCC EKO tvrdi da u Kikindi nema opasnosti od ekološkog akcidenta

 

Foto: Privredno društvo FCC EKO

Privredno društvo FCC EKO saopštilo je povodom hapšenja dvoje odgovornih u tom društvu, koji su osumnjičeni za krivično delo zagađenja životne sredine, da se na lokaciji Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kikindi ne vrši prerada opasnih materija i da ne postoji opasnost od ekološkog akcidenta.

– Ono što je bitno za građane Kikinde je da ne postoji opasnost od ekološkog akcidenta. Na lokaciji Regionalnog centra za upravljanje otpadom  ne vrši se prerada opasnog otpada.

Lokacija se isključivo koristi za odlaganje otpada koji su definisani rešenjem o dozvoli za odlaganje otpada po kojoj postupamo u radu, stoji u saopštenju privrednog društva FCC EKO.

FCC EKO je pod redovnom inspekcijskom kontrolom Ministarstva zaštite životne sredine i drugih državnih organa Republike Srbije.

Ova kompanija prisutna je u Srbiji od 2006. godine i radi po svim zakonskim propisima i važećim dozvolama.

Reakcija FCC EKO za ovim saopštenjem je akcija pripadnika MUP-a u Kikindi koji su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom mestu, uhapsili su B.M. (43) iz Požarevca i G.K. (52) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zagađenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti