U Beogradu održana Stalna konferencija gradova i opština

Ministar_Snezana-Bogosavljevic-300x200

U Beogradu u Centru Sava 10. decembra 2014. godine održana je 42. Stalna konferencija gradova i opština. Neka od glavnih pitanja u okviru ove konferencije su uloga jedinica lokalne samouprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji, zaštita životne sredine i ruralni razvoj.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković istakla je da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine realizovalo sedam radionica na temu izrade lokalnih programa podrške u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović na ovoj konferenciji predstavila je primere dobre prakse saradnje između lokalnih samouprava i IPA fondova Evropske unije. Ona je izdvojila infrastrukturni projekat izgradnje regionalne deponije u Subotici, izgradnju sistema za vodosnabdevanje i otpadne vode u opštini Raška, rekonstrukciju deponije u Pančevu, izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda u Beloj Crkvi.

Na 42. Stalnoj konferenciji gradova i opština učestvovali su i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ambasade Kraljevine Švedske, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti