Trstenik dobio energetski efikasan vrtić i dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić i ambasador Kraljevine Holandije njegova ekselencija gospodin Loran Stokvis posetili su u ponedeljak 2. marta 2015. godine opštinu Trstenik. Povod za ovu posetu bio je energetski efikasan sistem za grejanje koji je instaliran u vrtiću „Biseri“ i dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „MNRO“.

Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Holandije gospodin Loran Stokvis izjavio je da ovaj sistem omogućava smanjenje troškova u ovim ustanovama, a istakao je i da je Vlada Kraljevine Holandije donirala preko 700 hiljada evra za realizaciju ovog projekta.

Predsednik opštine Trstenik gospodin Miroslav Aleksić dodao je da je opština Trstenik podržala ove projekte koji su realizovani kroz program „Primena geotermalne energije za grejanje javnih zgrada u Srbiji“.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić izjavio je da su ovakvi projekti veoma značajni. On je ovom prilikom istakao i da do kraja grejne sezone cena električne energije neće biti povećavana, kao i da će se sačuvati tarifbni sistem sa zelenom, plavom i crvenom zonom.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti