Trgovinska delegacija na Sajmu rudarstva, elektroprivrede i metalurgije

 

Foto-ilustracija: Pixabay (ludex2014)

Sajam rudarstva, elektroprivrede i metalurgije je održan od 6. do 10. septeptembra 2022. godine u Poljskoj, kom su prisustvovali predstavnici tržišta mašina i opreme iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije i Ukrajine. Program delegacije je obuhvatio mnogo toga, uključujući i poslovne sastanke i upoznavanje poljske kulture u slobodno vreme.

Cilj organizovane ekonomske delegacije je da omogući stvaranje poslovnih kontakata i uspostavljanje saradnje između poljskih i stranih investitora. Predstavnici industrije mašina i opreme su imali priliku da vode B2B razgovore, razmene iskustva i razgovaraju o mogućnostima saradnje. Sastanci su održani u sedištima poljskih kompanija i institucija, odnosno KOMAG Institutu za rudarske tehnologije (Glivice) i kompanijama Famur (Katovice) i Damel (Dabrova Gornica). Pored toga, međunarodni gosti su posetili Preduzetnički centar Smolna u Varšavi, gde je predstavljena ideja o poslovnom inkubatoru, koji je osnovan zbog aktiviranja i integracije malih i srednjih preduzeća.

Glavni događaj u rasporedu je bila poseta Međunarodnom sajmu rudarstva, elektroprivrede i metalurgije u Katovicama, koji je organizovan od 6. do 9. septembra 2022. godine. Strani partneri su se upoznali sa savremenom ponudom proizvoda i rešenja za industriju rudarstva i energetike, koje su predstavili poljski preduzetnici. Događaj je doprineo vođenju plodnih poslovnih razgovora i upoznavanju sa aktuelnim trendovima u industriji mašina i opreme.

U slobodno vreme, između zakazanih aktivnosti, učesnici delegacije su imali prilike da upoznaju kulturu i istoriju Poljske obilaskom glavnih turističkih atrakcija u Varšavi i Katovicama. Ekonomska delegacija organizovana je u okviru Programa promocije industrije mašina i opreme.

Izvor: M Promotion International

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti