Sufinansiranje projekata štedjive javne rasvete u Vojvodini

Sufinansiranje projekata štedjive javne rasvete u VojvodiniU cilju razvoja energetske efikasnosti, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, Nataša Pavićević Bajić, potpisala je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata štedljive javne rasvete u visini od 11,79 miliona dinara.

Ovi ugovori potpisani su sa predstavnicima lokalnih samouprava Sombora, Vršca, Kovina, Žitišta, Opova, Beočina, Bečaja, Bačke Topole, Temerina i Rume.

Cilj ove ideje jeste da se realizacijom sufinansiranih projekata objedini energetska efikasnost i proizvodnja toplotne i električne energije iz domaćih resursa.

Naredne godine akcenat će biti stavljen na izradu dokumenata strateškog okvira upravljanja energijom na lokalnom nivou koji će predstavljati preduslov za finansiranje svih projekata energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, a 2015. godine se očekuje da dođe do realizacije velikih i konkretnih projekata čije će efekte i učinak osetiti i sami građani.

Foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti