Studenti Arhitektonskog fakulteta u finalu takmičenja Solar Decathlon Middle East 2018

solar-decathlon-2018_02Tim studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ostvario je izuzetan uspeh plasiravši se među 23 ekipe koje će imati priliku da realizuju svoje arhitektonsko rešenje solarnog paviljona na međunarodnom takmičenju Solar Decathlon Middle East 2018 u Dubaiju.

Projekat TWIST BOX je rađen u prolećnom semestru školske 2015/2016 godine u sklopu seminara i radionice uz Studio M02 AT, kao prva (kvalifikaciona) faza takmičenja, uz podršku i učešće grupe nastavnika, saradnika i doktoranata Arhitektonskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Timovi koji će učestvovati na ovom prestižnom takmičenju zvanično su predstavljeni na Svetskom ekonomskom samitu (World Green Economy Summit – WGES) u Dubaiju 5. oktobra 2016. Na svečanoj ceremoniji srpski tim je predstavljao Nemanja Brzaković, student II godine Master akademskih studija Arhitektura.

Solar Decathlon Middle East 2018 je međunarodno studentsko multidisciplinarno takmičenje koje ima za cilj buđenje svesti o energetski efikasnom i bioklimatskom pristupu projektovanju arhitektonskih objekata i svih benefita koji iz toga proizilaze. Krajnji cilj takmičenja je realizovanje multifunkcionalnog, energetski efikasnog i samoodrživog paviljona, koji koristi isključivo sunčevu energiju za svoje funkcionisanje. Učešće na konkursu zahteva kontinuirani dvogodišnji rad na razvoju projekta, izradi svih elemenata i komponenti, u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti. U završnoj fazi takmičenja timovi će izgraditi svoje kuće koje će biti otvorene za javnost u periodu tokom kojeg ih međunarodni žiri ocenjuje u 10 različitih kategorija.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: arh.bg.ac.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti