Srbija bogatija za pola miliona posađenih sadnica

Foto-ilustracija: Pixabay (RosZie)

Zahvaljujući projektu „Zasadi drvo“, Srbija je bogatija za neverovatnih pola miliona (500.000) sadnica, koliko je do sada ukupno posađeno na više od 300 lokacija od 2019. godine. 

Ovom masovnom sadnjom zaposleni u kompanijama koje su pokrenule „Zasadi drvo“ doprineli su realizaciji najvećeg projekta masovnog pošumljavanja u Srbiji. Zajedničkom sadnjom na teritoriji ŠU Barajevo, zaposleni su još jednom pokazali da žive vrednosti za koje se zalažu i lično doprineli ostvarenju cilja četvrte sezone projekta, a to je ukupno pola miliona posađenih stabala.

Značaj projekta „Zasadi drvo“ iz sezone u sezonu sve je veći jer, pored rekordnog broja posađenih sadnica i permanentne kampanje za podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine, podrazumeva i realizaciju brojnih drugih aktivnosti.

Do sada je ozelenjeno 13 gradova, očišćena je dugogodišnja divlja deponija i pretvorena u zelenu oazu, dve godine zaredom obezbeđene su sadnice za 1.215 osnovnih škola u Srbiji, održano je 28 edukativnih radionica za decu, oslikani su murali u Beogradu i Čačku, organizovani su forumi na kojima su okupljeni donosioci odluka iz državnog, nevladinog i privatnog sektora i brojne druge aktivnosti. Projekat nastavlja da živi, a najavljeni su novi ambiciozni planovi.

Pročitajte još:

“Sa svakom novom sadnjom raste osećaj ponosa kod svih nas u kompaniji dm zbog svakog postignutog rezultata u okviru projekta „Zasadi drvo“ i zbog činjenice da već četvrtu sezonu zaredom svakodnevno dokazujemo da je moguće pokrenuti masovnu ekološku inicijativu za izgradnju zdravije životne sredine. Neverovatan broj od pola miliona posađenih sadnica je dokaz da mi ljudi još možemo mnogo toga da vratimo prirodi. Mnogo radosti, entuzijazma i ljubavi prema našoj zajednici uloženo je u ovaj projekat i uverena sam da je to najbolji način da kao društvo radimo velike stvari. Uz podršku naših institucionalnih partnera, zaposlenih, njihovih porodica, brojnih volontera i javnih ličnosti, posadili smo zelene oaze širom Srbije i pokazali da svaki pojedinac ima priliku da pomogne našoj planeti da diše zdravije. Zato zahvaljujemo svima koji su pružili doprinos ovoj inicijativi, posebno našim koleginicama i kolegama koji su prepoznali da snagom zajedništva možemo da udahnemo novi život prirodi. Sa istim ciljem i entuzijazmom nastavljamo dalje, stvarajući nove šume, koje imaju nemerljiv značaj u životu naše lepe zemlje”, istakla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija, jedne od najosvešćenijih kompanija kada je reč o ekologiji.

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenuli su 2019. godine kompanija dm drogerie markt i Adria Media Group sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravom za šume, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“,  Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Šumarskim fakultetom u Beogradu, Šumarskom školom Kraljevo, Zavodom za zaštitu prirode, a od ove sezone i sa dva nova institucionalna partnera, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Institutom za šumarstvo.

Izvor: dm drogerie markt

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti