Schneider Electric ulazi u godinu jubileja

Dejan Marković, generalni direktor SchneiderElectric-aKompanija Schneider Electric Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, završila je 2016. godinu zadovoljna ostvarenim rezultatima i najavila da ove godine obeležava jubilarnih 15 godina poslovanja u Srbiji.

Kompanija je tokom prethodne godine učestvovala u realizaciji projekata rekonstrukcije sopstvene potrošnje hidroelektrane Đerdap, završetku poslovnog kompleksa GTC 4, proširenju kapaciteta fabrike Cooper Tyres, fabrike Hutchinson u Rumi, zgrade Airport City-ja, retail Parka Shoppy u Borči, zatim projekata u oblasti izgradanje saobraćajne infrastrukture odnosno početku izgradnje autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori.

Takođe, završena je nova Societe Generale zgrada gde je postavljen prvi električni punjač za automobile.

 „Kada se osvrnem na 2016. godinu mogu da zaključim da je bila izuzetno plodna i uspešna. Za nas je veoma važno da su opštine i gradovi u Srbiji bili veoma aktivni i predložili ili krenuli sa realizacijom velikog broja projekata u oblasti infrastrukture, energetike i turizma, što je i za nas značilo veći obim aktivnosti i podrške u realizaciji ovih projekata. U ovoj godini cilj nam je da učestvujemo u svim velikim projektima koji se realizuju u Srbiji i Crnoj Gori, bilo da je reč o infrastrukturnim ili komercijalnim projektima, a najatraktivniji su nam stambeni, hotelski i maloprodajni kompleksi koji se grade i kod nas i u Crnoj Gori. Takođe, ovo je i godina kada proslavljamo jubilej, 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, na šta smo izuzetno ponosni.“- istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji.

Kompanija Schneider Electric je u Srbiji prisutna od 1997. godine (od 2002. posluje kao d.o.o.) i pored sedišta kompanije u Beogradu, koje je komercijalno zaduženo za teritoriju Srbije i Crne Gore, ima i razvojni centar u Novom Sadu, Schneider Electric DMS NS, u kome više od 1000 mladih stručnjaka razvija softverska rešenja za pametne mreže, koja sarađuju sa više od 100 zemalja u kojima Schneider Electric posluje. Schneider Electric DMS NS je jedan od četiri svetska centra Schneider Electric-a za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije.

I u 2017. godini Schneider Electric nastavlja da gradi mrežu lokalnih partnera sa renomiranim domaćim preduzećima koja su obučena za montažu i ugradnju Schneider Electric opreme. Na taj način pruža podršku lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, poslujući održivo i odgovorno. Mrežu partnera trenutno čine tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Dobanovcima, Batajnici i Čačku, kao i više od 70 domaćih firmi širom Srbije i Crne Gore. Mreža partnera kompanije Schneider Electric na taj način okuplja više od 1500 zaposlenih. Takođe, Schneider Electric proizvodi su dostupni na 115 prodajnih mesta širom Srbije i Crne Gore.

Integrisana rešenja po kojima je Schneider Electric poznat u oblasti energetike i automatizacije, infrastrukture, industrijskih procesa, automatizacije u objektima, data centara, kao i u sektoru stanovanja i građevinarstva, su specifična budući da Schneider Electric uvodi inovacije na svakom nivou. Redefiniše se snaga i automatizacija za novi svet energije, a Internet of things omogućava instalaciju raznih senzora i njihovo povezivanje, kako bi se dobila funkcija prepoznavanja, praćenja, analiziranja, nadzora u realnom vremenu i upravljanja u objektima. U Schneider Electricu ovo nazivaju Innovation At Every Level.

Izvor: Schneider Electric

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti