Schneider Electric inovativna rešenja za upravljanje vodama

oliKompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom i automatizaciji, u okviru osmog po redu Međunarodnog sajma voda koji je održan u beogradskom Belexpocentru od 16. do 18. novembra 2016. godine, predstavila je inovativna tehnološka rešenja i usluge koja pomažu u optimizaciji prerade pitkih i otpadnih voda, smanjujući operativne troškove i upotrebu energije. U pitanju je M580 ePAC sa Ethernet arhitekturom kao i Altivar™ Process – servisno orijentisani frekventni regulator namenjen aplikacijama u segmentu voda.

Schneider Electric pored rešenja za industrijske objekte i infrastrukturu na tržištu Srbije ima i kompletna rešenja za optimizaciju procesa proizvodnje i distrubucije pitke vode kao i kanalisanja i prerade otpadnih voda. Posebna pažnja posvećuje se inovacijama i uvođenju najsavremenijih svetskih trendova u ovim oblastima (tzv. Smart Water Networks). Jedno od rešenja koje drži korak sa najsavremenijim svetskim trendovima je program Aquis koji predstavlja pomoć krajnjim korisnicima u optimizaciji i predikciji upravljanja mrežom vodosnabdevanja. Pored pomenutog Schneider Electric u Srbiji ima implementirana rešenja u oblasti regulacije nivoa podzemnih voda kao posebnom delu ovog vodnog segmenta.

Kompanija Schneider Electric predstavila je Modicon M580 – prvi Ethernet PAC, revolucionarni industrijski kontroler koji koristi otvorene Ethernet standarde kako bi omogućio viši nivo efikasnosti i fleksibilnosti, obezbeđujući pritom najviši nivo zaštite. Moćne performanse su ključna karakteristika M580 ePAC-a jer ovaj PAC poseduje veoma brzi savremeni multikor ARM processor, što obezbeđuje veliku brzinu izvršavanja instrukcija i komunikacije sa mrežnim uređajima.

„Upravljanje vodnim resursima je kompleksan zadatak, koji obuhvata niz mera i aktivnosti usmerenih na izgradnju novih kao i optimizaciju rada postojećih postrojenja. U Srbiji postoji potreba za izgradnjom novih postrojenja za prečišćavanje voda kako pitkih tako i otpadnih. Naša kompanija je spremna da ponudi najsavremenija svetska rešenja kako na izgradnji novih tako i na optimizaciji postojećih postrojenja u kompletnom segmentu voda“ izjavio je Jovica Vranjković, direktor sektora za krajnje korisnike i servise, Schneider Electric.

Takođe, na sajmu je predstavljen i Altivar™ Process, servisno orijentisani frekventni regulator koji smanjuje operativne i energetske troškove pomoću efikasnog upravljanja energijom, inovativnom tehnologijom napajanja, integrisanim funkcijama tačnog merenja snage (<5 %) kao i specifičnim načinom rada u stanju čekanja. Precizna dijagnostika i mogućnosti daljinskog servisa dovode do sigurnijih i efikasnijih procesa.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti