Saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se sa ambasadorom Republike Hrvatske Gordanom Bakotom i opunomoćenim ministrom Stjepanom Glasom.

Ministar i ambasador razgovarali su o saradnji Republike Srbije i Republike Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine, koja je, predstavljajući most između ove dve zemlje, od velikog značaja za region. Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanju prirode, potpisan 2015. godine, predstavlja odličan temelj za dalji napredak saradnje u ovoj oblasti.

Stekli su se svi uslovi da jačamo našu saradnju u oblasti zaštite životne sredine, jer ona nije političko pitanje, već životno pitanje za sve nas. Mogućnosti za saradnju dveju država u oblasti zaštite živote sredine su izuzetno velike, i kao takve predstavljaju značajan potencijal za poboljšanje kvaliteta života građana u regionu, a u skladu sa principima i standardima Evropske unije, rekao je ministar Trivan.

Ambasador Republike Hrvatske u Srbiji istakao je da Republika Hrvatska želi da podeli znanja i iskustva stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine koji su direktno učestvovali u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti