SAMIT SOLAR PLAZA BALKAN

Foto-ilustracija: Pixabay (mrganso)

Ogroman solarni potencijal Balkana je spreman za istraživanje. Sa skoro 2 GW instaliranog fotonaponskog kapaciteta i preko 26 GW realnog tržišnog potencijala, region se predviđa fantastičan rast u bliskoj budućnosti. Samit “Solar Plaza Balkan”, koji se održava u Zagrebu, ujediniće, povezaće i inspirisati regionalne i međunarodne eksperte u domenu fotonaponske energije koji su angažovani na brzoj tranziciji Balkana ka održivoj energiji.

Kako (potencijalno) članstvo u EU služi kao podsticaj za neke balkanske zemlje da relaksiraju određena pravila i propise, sve više se radi na podsticanju razvoja fotonaponske energije, te samim tim balkanske zemlje olakšavaju proces aukcije i odobravanja subvencija. Ovo je savršen trenutak za početak razgovora o tome kako da se omogući i ubrza rast fotonaponskog energetskog sektora na Balkanu. Ipak, ni region nije bez izazova. Da bi se povećalo poverenje investitora, ključna stvar je da se omogući profitabilnost fotonaponskih postrojenja u regionu. Ostala uska grla vezana za implementaciju razvojnih projekata će takođe morati da budu eliminisana, kao što su procedure oko izdavanja dozvola i izazovi vezani za uključenje u energetsku mrežu.

Štaviše, održivost projektnih aplikacija i odabir lokacije se moraju uzeti u obzir i iz perspektive investitora i kupca. Osim uzemljenih postrojenja, solarna postrojenja se mogu instalirati zajedno sa drugim izvorima energije (voda i vetar), ili na (bivšim) poljoprivrednim zemljištima i krovovima industrijskih postrojenja.

Pronađite i ponudite rešenja za ove probleme na samitu “Solar Plaza Balkan” koji će se održati 8. decembra u Zagrebu. Ova konferencija će okupiti regionalne i međunarodne eksperte koji rade na realizaciji budućnosti solarne energije. Na ovom jedinstvenom okupljanju projektanata, investitora, komunalnih preduzeća, donosioca odluka, vlasnika imovine i proizvođača, razgovaraće se o ključnim prilikama za kapitalizaciju tržišnog potencijala, te će se uspostaviti novi poslovni kontakti.

Samit Solar Plaza Balkan, 8. decembar –  Hotel Westin, Zagreb.

Kotizacija: Lokalna – 495 evra (sa popustom, kotizacija iznosi 395 evra ukoliko se uplati odmah) / Međunarodna – 695 evra (sa popustom, kotizacija iznosi 595 evra ukoliko se uplati odmah)

Kontakt za medije: daphne@solarplaza.com

Više informacija o događaju pogledajte ovde.

Izvor: Solar Plaza Samit   

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti