Sajam energetike i investicija u Novom Sadu prati svetske trendove

97174_EI_2017_900x200Međunarodnim danima energetike i investicija, koje organizuju Centralno evropski forum za razvoj – CEDEF, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Novosadski sajam, počinje sezona sajmova u Novom Sadu, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Prema rečima Ane Bovan, predsednika CEDEF-a, Dani energetike i investicija su u 2016. godini okupili više od 2.000 učesnika iz 10 zemalja, bilo je 116 govornika, 20 nacionalnih i regionalnih ministarstava, 40 kompanija i više od 30 događaja.

– Cilj je da ove godine program bude još kvalitetniji, sa više učesnika, a teme na skupovima su na liniji svetskih trendova gde se energetika ne odvaja od ekonomije i investicija. Srbija ima mnogo potencijala, a Dani energetike su pravo mesto za razmenu znanja, informacija i konkretnih projekata  i praktično prikazivanje uspešno realizovanih projekta. Bovan je posebno istakla značaj tema koje prate biomasu, koja je važna i u socijalnom smislu jer je tu prostor za otvaranje novih radnih mesta, uvođenje zelene energije i mogućnost za balansiranje između ruralnog i urbanog stanovništva. Pogledajte detaljniji izveštaj ovde.

Izvor: CEDEF

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti