Ruma ulaže u uređenje fasada i poboljšanje energetske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja

 

Foto: Opština Ruma

Članovi Opštinskog veća Rume podržali su na poslednjoj sednici Predlog Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na uređenju fasada i poboljšanju energetske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja u Rumi, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim opština učestvuje u ovim aktivnostima

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ističe da su Odlukom utvrđene sve pojedinosti od početka do kraja realizacije projekta sufinansiranja radova, te da je za tako nešto dobijena i preporuka Stalne konferencije gradova.

– Opština Ruma će finansirati dve trećine vrednosti radova, obezbedili smo šest miliona dinara za tu namenu. 14 stambenih zajednica se prijavilo, prioritet nam je uređenje centra grada, ali apsolutno nam je cilj da svih 14 zgrada, zajedno sa stanarima, uredimo i sufinansiramo. Verujem da ćemo u toj nameri uspeti, rekao je Mančić i napomenuo da će vrlo brzo biti raspisana javna nabavka.

Na sednici Opštinskog veća Rume je bilo reči i o fasadama u užem centru grada, kućama, poslovnim prostorima i objektima koji su u privatnom vlasništvu.

– Dao sam nalog načelniku Opštinske uprave da preko naših nadležnih službi pošalje molbe, zahteve, ali i opomene vlasnicima određenih objekata, poslovnih ili privatnih, da urede svoje fasade. Tu pre svega mislim na zgrade koje su pre više godina ili decenija privatizovane i nalaze se na stotinak metara od centra grada, neuređene, da li čekaju nove vlasnike ne ulazim u to, ali vlasnici moraju da povedu računa jer izgled tih zgrada je izgled našeg grada, poručio je Slađan Mančić.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti