RTB dobija strateškog partnera

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je izjavio da RTB Bor pozitivno posluje i da se vode razgovori za pronalaženje strateškog partnera sa kompanijama iz Kine, ali i Rusije i Kanade.

Antić je istakao da je cilј da se dođe do najsnažnijeg partnera koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina ide sa investicijama i do milijardu evra. RTB Bor trenutno posluje pozitivno i očekujem da će ovu godinu završiti sa više desetina miliona evra dobiti, što je dokaz da je sve što smo radili u prethodnom periodu dalo rezultate, dodao je on. Kako je istakao, da bi RTB Bor dugoročno bio održiv, pored topionice i fabrike sumporne kiseline i dela mehanizacije koje je Vlada podržala, potrebno je obezbediti strateškog partnera. Zato Vlada traži najbolјe rešenje i razgovaramo sa velikim kompanijama, pre svega kineskim, ali i ruskim i kanadskim kompanijama kako bi iznijansirali najbolјi pristup za RTB i kako bismo tamo dobili najsnažnijeg partnera, koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina ide sa investicijama i do milijardu evra. To će obezbediti da RTB multiplikuje svoju proizvodnju, nahrani topionicu i dugoročno ima finansijku dobit, naglasio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je dodao je potrebno dodatno ulagati u rudarstvo, otvarati nove rudnike, raditi dodatna istraživanja i za tako nešto su potrebne velike investicije, koje treba obezbediti kroz strateška partnerstva.

izvor: mre.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti